184 KUNSTENAARS

Dit is de Amsterdamse zuster van Nasty Women Exhibition New York.
Het idee van deze groepsexpositie is de solidariteit tussen kunstenaars van alle soorten te laten zien in deze tijd van verharding en populisme. Nasty women m/v van alle leeftijden, huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en afkomst vormen samen prachtige en diverse exposities. Inmiddels zijn er wereldwijd al 45 Nasty Women shows, en er komen er nog meer.

Dat het ook in Nederland leeft, bleek al snel toen we Nasty Women Amsterdam gingen organiseren, er kwamen enorm veel enthousiaste reacties en inzendingen binnen. We willen wat doen. We moeten onze stem laten horen. Dit vertaalt zich in een expositie van maar liefst 184 kunstenaars met zo’ 240 kunstwerken, die voor een prijs van € 1 tot € 200 worden verkocht. De opbrengst gaat voor 100% naar het goede doel. De lijst met kunstenaars zie je hier.

In deze tijd van verharding, polarisatie en populisme zien we groepen mensen tegenover komen te staan. In plaats van naar elkaar te luisteren wordt er alleen nog maar naar elkaar geschreeuwd, onder het motto van vrijheid van meningsuiting. Pleur op, doe normaal.

Trump onderstreept dat ook nog eens, hij noemde Hillary Clinton een nasty woman. Hij regeert het land met enkel miljonairs, miljardairs en familie. De rest van het land wordt de dupe. Vrouwen, minderheden, LGBT, sociaal zwakkeren, immigranten… wij willen via onze kunst een tegenbeweging laten zien en horen. Vóór gelijke rechten voor iedereen, voor een tolerante en vreedzame samenleving. Daarom dragen deze 183 kunstenaars de geuzennaam Nasty Women.

Laat dit een wereldwijde beweging worden.

Beeld:  Consuele Veira – De wichelaar, Acrylverf en collage op doek, 24×30, 2017  € 120


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s